ΟΑΕΔ: Επίδομα 200 ευρώ στους μακροχρόνια άνεργους

Posted Δημοσιεύτηκε από BSE Company στα Οικονομικά νέα     Comments Δεν υπάρχουν σχόλια
Δεκ
21

Επίδομα ανεργίας για ασφαλιστικά ενήμερους επαγγελματίεςΑίτηση πρέπει να υποβάλλουν οι μακροχρόνια άνεργοι από την 1η Ιανουαρίου 2014 οι μακροχρόνια άνεργοι προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα των 200 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Ο διοικητής του Ταμείου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε για ποιους προορίζεται. «Ισχύει για τους εγγεγραμμένους ανέργους, για εκείνους που έχουν ολοκληρώσει το επίδομα της ανεργίας και μπαίνουν στη διαδικασία των μακροχρόνια άνεργων». Και πρόσθεσε ότι πρώτη υπόθεση είναι να είσαι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ και να είχες εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε ότι λέει η κείμενη νομοθεσία» σημειώνοντας παράλληλα ότι: «Αν υπάρχουν αδικίες, θα τις δούμε. Οι υπάλληλοι εφαρμόζουν τη νομοθεσία και τις εγκυκλίους».

Και τόνισε ότι φέτος αλλάζει η κλίμακα. «Παλιά έπαιρναν από 45 μέχρι 65 φέτος, φέτος πηγαίνει από 20 μέχρι 66. Αυτές τις μέρες η υπουργική απόφαση θα διακινηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση».

Πηγή: Ημερησία

Share

Σχολιάστε